989363976949+ 989192090580+

پاسخگویی 24 ساعته

ساعت کاری

شنبه تا پنجشنبه 9 الی 19

تنش جهانی آب مصرفی

تنش جهانی آب مصرفی

این موضوع برای اولین بار در سال 2015 توسط هانا ریچی و مکس روزر منتشر شد. آخرین بازبینی اساسی در جولای 2018  انجام شد. این مقاله قبلاً جنبه‌های دسترسی به آب سالم و بهداشت را پوشش می‌داد. اکنون این مطالب را در نوشته های تخصصی در مورد دسترسی به آب پاک (Clean Water) و دسترسی به وضعیت بهداشتی پیدا می کنید. همچنین استفاده مجدد از این مقاله آزاد است و میتوانید به این تحقیق استناد کنید.

استفاده جهانی از آب شیرین

رشد جمعیت جهانی و تغییر اقتصاد به سمت الگوهای مصرف منابع فشرده تر به این معنی است که استفاده از آب شیرین (freshwater) جهانی – یعنی برداشت آب شیرین برای کشاورزی، صنعت و مصارف شهری – از سال 1900 تقریباً شش برابر شده است. این در نمودار نشان داده شده است. نرخ استفاده از آب شیرین جهانی از دهه 1950 به بعد به شدت افزایش یافته است، اما از سال 2000 به نظر می رسد که در حال کاهش یا حداقل کاهش است

تنش جهانی آب مصرفی

استفاده از آب شیرین بر اساس منطقه سیاسی

استفاده جهانی از آب شیرین از سال 1900 توسط گروه های منطقه ای گسترده کشورهای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) در بیش از 30 کشور اروپایی، آمریکایی و آسیایی تقسیم شده است. کشورهای بریکس (BRICS) شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی؛ و بقیه جهان (ROW) در نمودار. اگرچه استفاده مطلق از آب شیرین در این دوره رشد داشته است، توزیع کاربری ها بین این گروه های منطقه ای در طول قرن گذشته تغییر قابل توجهی نداشته است. کشورهای OECD تقریباً 20-25 درصد استفاده می کنند. کشورهای بریکس با حدود 45 درصد بیشترین سهم را دارند. و ROW در 30-33 درصد می باشد.

استفاده از آب شیرین بر اساس منطقه سیاسی

برداشت آب شیرین بر اساس کشورها

این تفکیک کل برداشت های آب شیرین به تفکیک کشورها در نمودار طی دوره از سال 1967 نشان داده شده است. در سال 2014، هند با بیش از 650 میلیارد متر مکعب در سال، بزرگترین برداشت آب شیرین را داشت. پس از آن چین با بیش از 600 میلیارد مترمکعب و ایالات متحده با حدود 430 میلیارد مترمکعب قرار گرفتند. پس از آن کشور های اندونزی و پاکستان حدود 200 میلیارد متر مکعب و ایران نزدیک 100 میلیارد متر مکعب در ادامه این فهرست قرار دارند.

برداشت آب شیرین بر اساس کشورها

برداشت سالانه آب شیرین به کل برداشت آب، بدون احتساب تلفات تبخیر از حوضه های ذخیره، که بر حسب متر مکعب در سال اندازه گیری می شود، اطلاق می شود. کل برداشت آب مجموع برداشت برای کشاورزی، صنعت و شهری در مصرف خانگی (domestic uses) است. برداشت ها همچنین شامل آب از کارخانه های نمک زدایی در کشورهایی می شود که منبع مهمی هستند.

برداشت آب شیرین بر اساس کشورها

برداشت آب شیرین در ایران

در ادامه توضیحات قبل، نمودار افزایشی برداشت سالانه آب شیرین در ایران آورده شده است و مطابق نمودار بیانگر این موضوع است که این مقدار دو دهه گذشته ثابت مانده (حدود 93 میلیارد متر مکعب در سال) و تغییر محصوصی نداشته است:

منبع : ourworldindata

5/5 - (6 امتیاز)

2 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید