آشغالگیر، فاضلاب یکی از رایج ترین منابع آلودگی است و امکانات کنترلی برای این مسئله وجود دارد. مطابق آژانس حفاظت از محیط زیست (EPA)، فاضلاب حاوی مواد جامد بزرگ و سنگ ریزه است که می تواند در فرآیند های تصفیه اختلال ایجاد کند یا باعث ساییدگی بی مورد مکانیکی شود.
با گذشت زمان، این امر باعث افزایش تعمیر و نگهداری تجهیزات تصفیه فاضلاب می شود. به منظور به حداقل رساندن مشکلات، این مواد به رسیدگی و نگهداری جداگانه خاصی نیاز دارند.
آشغالگیر فاضلاب
سازمان حفاظت محیط زیست روش اولیه تصفیه فاضلاب را به عنوان آشغالگیر، دانه گیر، مدیریت سپتاژ، کنترل بو و یکسان سازی جریان ارائه می کند. امکاناتی که فاضلاب را تمیز می کند مانند مراکز تصفیه آب قبل از تخلیه مجدد آن در محیط زیست، تمیز می گردد. این کار را می توان با ماشین آلات دستی (manual) و مکانیکی (mechanical) انجام داد.
ماشین آلاتی که به خصوص برای تصفیه فاضلاب مهندسی شده اند از کارآیی بالاتری برخوردار هستند. در ادامه نگاهی عمیق تر به برخی از روش های آشغالگیری در آب و فاضلاب داریم.
دستگاه های آشغالگیر
به طور کلی، دستگاه های آشغالگیری آب و فاضلاب بر اساس میزان مواد خارج شده از آنها طبقه بندی می شوند. عناصر طراحی که تجهیزات غربالگری آشغال ها را طبقه بندی می کنند عبارتند از اندازه، عمق، عرض، زاویه صفحه، سرعت نزدیک شدن کانال، ارتفاع تخلیه و سایر ملاحظات ظاهری. دستگاه های آشغالگیر انواع مختلفی دارند، دستی و مکانیکی.
آشغالگیر ها انواع مختلفی دارند که شامل آشغالگیر دهانه درشت، آشغالگیر دهانه ریز، خرد کننده ها و چرخ های آسیاب (که معمولاً در یک مرکز تصفیه کوچک استفاده می شوند) هستند.
آشغالگیر ها می توانند از یک سبد آشغالگیر (Basket Screen) ساده ساخته شوند و یا می توانند به پیچیدگی یک سیستم آشغالگیر میله ای (Bar Screen) مکانیکی باشند.
همچنین سیستم های هیدروسیکلونی وجود دارد، دستگاههایی هستند که برای جداسازی مایعات از جامدات یا شن از لجن، مستقیماً از فاضلاب استفاده می شوند. EPA مشخصات آشغالگیر ها را در ذیل مشخص می کند:
آشغالگیر دهانه درشت (Coarse Screen):
آشغالگیر دهانه درشت مواد جامد بزرگ، پارچه ها و بقایای فاضلاب را حذف میکند و به طور معمول دارای دهانه های 6 میلی متر (0.25 اینچ) یا بزرگتر هستند.
آشغالگیر دهانه ریز (Fine Screen):
آشغالگیر دهانه ریز معمولاً برای حذف موادی که ممکن است در فرآیندهای پایین دستی، به ویژه در سیستم هایی که فاقد تصفیه اولیه هستند، مشکلاتی در عملکرد و نگهداری ایجاد کنند، استفاده می شوند. اندازه های معمول فضای باز میله ها در آشغالگیر دهانه ریز 1.5 تا 6 میلی متر است (0.06 تا 0.25 اینچ). آشغالگیر با دهانه بسیار ریز در اندازه 0.2 تا 1.5 میلی متر (0.01 تا 0.06 اینچ) می باشد.
خرد کننده (Grinder):
دستگاه های خرد کننده (که از سیلندرهای شکاف دار چرخشی تشکیل شده اند) در کانال جریان فاضلاب نصب می شوند تا مواد را در اندازه 6 تا 19 میلی متر (0.25 تا 0.75 اینچ) خرد کنند.
هیدروسیکلون (HydroCyclone):
سیستمی است که مستقیماً مایعات را از مواد جامد فاضلاب جدا می کند. ذرات سنگین و مواد معلق سنگین تر در کناره ها و پایین سیکلون جمع می شوند، در حالی که مواد جامد ریز و سبک از وسط قسمت بالای مرکز سیکلون خارج می شوند.
چرا آشغال گیر مهم است؟
- جلوگیری از آسیب به تجهیزات: مواد جامد درشت میتوانند به پمپها، لولهها و سایر تجهیزات تصفیهخانه آسیب جدی وارد کنند.
- بهبود کیفیت لجن: با حذف مواد درشت، کیفیت لجن تولیدی در تصفیهخانه افزایش مییابد که این امر بر فرآیندهای بعدی تصفیه و دفع لجن تاثیرگذار است.
- افزایش راندمان تصفیه: با حذف مواد جامد درشت، بار آلی فاضلاب کاهش یافته و فرآیندهای بعدی تصفیه با کارایی بیشتری انجام میشوند.
آشغال گیر دستی و مکانیکی
آشغالگیر های میله ای از نوع دستی و مکانیکی وجود دارد. آشغالگیر میله ای در اصل صفحه ای سنگین است که از یک چنگک رفت و برگشتی استفاده می کند و با بیرون آوردن بقایای موجود در صفحه میله ها را تمیز می کند.
به طور کلی، صفحه های میله ای تمیز شده دستی به منظور جلوگیری از گرفتگی آنها، به شستشوی مکرر نیاز دارند. این امر همچنین از تجمع مواد جامد روی صفحه آشغالگیر و بالا رفتن سطح آبهای پشتی جلوگیری می کند.
به خاطر داشته باشید که این کار دستی با گذشت زمان به هزینه های کار بیشتری احتیاج خواهد داشت. زمانی که برای تمیز کردن صفحه به صورت دستی در نظر گرفته می شود، از زمانی که هدف خود را تمیز می کند نیز می کاهد، همچنین می تواند باعث سرریز مواد زائد جامد شود.
از طرف دیگر، آشغالگیر های مکانیکی مشکلاتی از این قبیل ندارند، اما به هزینه های نگهداری بیشتری نیاز دارند. به طور کلی، شما می خواهید مطمئن شوید سیستمی دارید که برای امکانات و نیازهای شما کارآمدترین است.
آژانس حفاظت از محیط زیست پیشنهاد می کند که تصفیه خانه ها از آشغالگیر های مکانیکی استفاده کنند و باید یک آشغالگیر آماده به کار داشته باشند تا در صورت عدم استفاده از دستگاه آشغالگیر اولیه، داشتن آشغالگیر جایگزین مانع از گرفتگی شود و به طور مشابه نگرانی های مربوط به تمیز کردن آشغالگیر دستی را ندارد.
این یک روش طراحی استاندارد برای بسیاری از تصفیه خانه های تازه طراحی شده است. در تاسیسات بزرگتر به احتمال زیاد از آشغالگیر مکانیکی به منظور کاهش هزینه های نیروی کار (به دلیل اینکه تجهیزات خود هزینه بیشتری دارند) و بهبود شرایط جریان کلی فاضلاب و فرآیند تصفیه آب استفاده می شود. البته هزینه آشغالگیر بسته به فناوری استفاده شده و موجود در هر منطقه خاص، متفاوت است.
آشغالگیر کارآمد
تجهیزات تصفیه آب و فاضلاب از این جهت کارآیی دارند که مراحل آشغالگیری، شستشو ، فشرده سازی و آبگیری را انجام می دهند. این تجهیزات برای کنترل فاضلاب، سپتاژ، لجن، کف و چربی طراحی شده اند. تجهیزات موارد ذیل را ارائه می دهند:
- طراحی جمع و جور با آشغالگیری و حذف شن و ماسه در یک واحد
- ایستگاه کنترل امنیتی اجازه دسترسی به حمل و نقل مجاز را می دهد.
- تمامی سازه های فولاد ضد زنگ در برابر خوردگی مقاومت می کنند.
- برای محیط های داخلی و خارجی قابل دسترس می باشد.
- واحد های با سایز مختلف متناسب با برنامه کاربردی
- تخلیه همزمان دو دستگاه آشغالگیر در واحد
قیمت آشغالگیر فاضلاب
قیمت آشغالگیر فاضلاب به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:
- نوع: آشغالگیرها در انواع مختلفی مانند دستی، مکانیکی و اتوماتیک موجود هستند. آشغالگیرهای دستی ارزان ترین نوع هستند، در حالی که آشغالگیرهای اتوماتیک گران ترین نوع هستند.
- ظرفیت: قیمت آشغالگیر با افزایش ظرفیت آن افزایش می یابد.
- جنس: آشغالگیرها از جنس های مختلفی مانند استیل، چدن و پلاستیک ساخته می شوند. آشغالگیرهای استیل ضد زنگ گران ترین نوع هستند، در حالی که آشغالگیرهای پلاستیکی ارزان ترین نوع هستند.
- برند: برندهای مختلف آشغالگیر قیمت های متفاوتی دارند.
انواع آشغال گیر در تصفیه فاضلاب
آشغال گیرها یا تجهیزات جمعآوری آشغال در سیستمهای تصفیه فاضلاب نقش مهمی را در جلوگیری از ورود ذرات جامد به مراحل بعدی فرآیند تصفیه دارند. این تجهیزات به منظور حفاظت از تجهیزات، پمپها، و دیگر قسمتهای حساس تصفیهخانه مورد استفاده قرار میگیرند. در زیر، برخی از انواع آشغال گیرهای استفاده شده در تصفیه فاضلاب ذکر شدهاند:
آشغال گیرهای میله ای (Bar Screens):
این نوع آشغال گیرها از میلهها یا نوارهای فلزی ساخته شدهاند که به وسیله مکانیزمی حرکت میکنند. آشغالهای بزرگتر از اندازه یک سوراخ خاص نگه داشته میشوند و آب به آسانی از طریق آن عبور میکند.
آشغال گیرهای چرخان (Rotating Screens):
در این نوع آشغال گیرها، صفحات چرخان به وسیله محرکی مکانیکی یا جریان آب به چرخش درمیآیند. ذرات جامد به وسیله صفحات چرخان گرفته شده و از طریق یک نازل یا سیستم دیگر خارج میشوند.
آشغال گیرهای مکانیکی (Raked Bar Screens):
در این نوع آشغال گیرها، یک تیغه یا سیستم مکانیکی به صورت دورانی یا حرکت خطی بر روی سطح آشغال گیر حرکت کرده و ذرات جامد را به یک جای خاص جمعآوری میکند.
آشغال گیرهای گریز از محل (Grit Chambers):
این نوع آشغال گیرها برای جدا کردن آشغالهای سنگین نظیر شن و ماسه از فاضلاب استفاده میشود. آشغالهای سنگین به قوسهای خاص جلب شده و از جریان آب جدا میشوند.
آشغال گیرهای دوار (Drum Screens):
آشغال گیرهای دوار دارای یک بشکه یا سطح دوار هستند که به وسیله مکانیزمی چرخانده میشود. ذرات جامد بر روی سطح دوار گرفته شده و از جریان آب خارج میشوند.
هر کدام از این آشغال گیرها بر اساس نوع فاضلاب، حجم جریان، و نیازهای محیطی ممکن است انتخاب شوند. این تجهیزات به مراحل بعدی تصفیه فاضلاب آسیب نمیزنند و از عملکرد موثر تصفیه فاضلاب حفاظت میکنند.
آشغالگیر فلزی
آشغالگیر فلزی نوعی صافی است که برای جدا کردن مواد جامد بزرگ مانند زباله، برگ و شاخه از آب استفاده می شود. آنها معمولاً در ورودی سیستم های تصفیه آب و فاضلاب استفاده می شوند. آشغالگیرهای فلزی از انواع مختلفی از مواد از جمله فولاد ضد زنگ، آلومینیوم و مس ساخته می شوند. آنها در اشکال و اندازه های مختلف موجود هستند تا با نیازهای برنامه های مختلف سازگار شوند.
انتخاب آشغالگیر
هنگام در نظر گرفتن سیستم تصفیه آب و فاضلاب، می خواهید یکی را انتخاب کنید که متناسب با نیاز شما باشد. مکان، امکانات، هزینه های پیش بینی شده، اندازه سیستم و عملکرد کلی آن را به خاطر داشته باشید.
یکی از مهمترین اجزای سیستم تصفیه آب و فاضلاب آشغالگیر است. همانطور که بحث شد، آشغالگیر ها با توجه به فناوری موجود در منطقه و همچنین با توجه به بودجه شما، در اندازه ها، عمق، عرض و طرح های مختلف وجود دارد.
به طور کلی، آشغالگیر مکانیکی معمولاً در تأسیسات تصفیه بزرگتر مورد استفاده قرار می گیرند و نیاز به هزینه های کارگر کمتری دارند. مهم نیست که شما چه نوع تجهیزاتی را انتخاب می کنید، داشتن آشغالگیر پشتیبان از اهمیت بالایی برخوردار است تا عملیات شما به راحتی انجام شود و از مشکلات پشتیبان گیری و غیر ضروری جلوگیری کنید.
اگر به دنبال سیستم تصفیه آب و فاضلاب هستید، به تجهیزات مهندسی شده ویژه رابین کو با مواد با کیفیت نگاهی بیندازید که برای به حداکثر رساندن کارایی و به حداقل رساندن هزینه ها ساخته شده است.
ازکجا بفهمیم آشغال گیر با کیفیت انتخاب کردیم؟
1. بررسی استانداردها و گواهینامهها: مطمئن شوید که آشغال گیر مورد نظر شما استانداردهای بهداشت و ایمنی را رعایت میکند و دارای گواهینامههای معتبر از سازمانهای صنعتی است.
2. مشاوره با متخصصان رابین سبز آبان: مشاوره با متخصصان حوزه آشغال گیری میتواند به شما کمک کند تا انواع مختلف آشغال گیرها و مزایا و معایب آنها را بیشتر بفهمید و گزینهای مناسب را انتخاب کنید.
3. بررسی ویژگیها و عملکرد: مطمئن شوید که آشغالگیری که انتخاب میکنید دارای ویژگیهای مناسبی مانند کارایی بالا در جمعآوری آشغال، مقاومت در برابر فشار و حرارت، و عمر طولانی است. با رعایت این روشها و انجام تحقیقات لازم، میتوانید یک آشغالگیر با کیفیت و مناسب برای رستوران خود انتخاب کنید.
6 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
سلام آشغالگیر دانه ریز با ابعاد 120 در 117 با عمق میله 5 سانت , عرض 1 سانت و فاصله بین میله ها 2 سانت از جنس استیل با چنگک استیل دارید یا می سازید لطفا با تلفن ****** تماس بگیرید
سلام دوست عزیز ، جهت استعلام موجودی دستگاه و مشاوره با شماره های ذکر شده در سایت تماس بگیرید.
سلام آشغال سبدی مشبک ریز برای پکیج تصفیه فاضلاب نیاز داشتیم
سلام و ارادت معمولا آشغالگیر سبدی با حداقل ابعاد 30 سانتی متر از جنس ورق مشبک با پوشش اپوکسی یا استیل پانچ استفاده می شود. جهت ثبت سفارش با دفتر تماس بگیرید.
آشغالگیر میله ای برای کانال آب هم میسازید؟
سلام بله فقط ابعاد کانال آب برای ساخت آشغالگیر مورد نیاز هست و اینکه فاصله بین میله ها چه سایزی مد نظر هست که به صورت دهانه ریز کمتر از 1.5 سانتیمتر و دهانه درشت بزرگتر از 2 سانتیمتر ساخته می شود. درخواست خود را در واتس آپ ارسال کنید ممنون