منابع آب آشامیدنی از جمله منابع بی خطر در جهان است. با این حال، منابع آب آشامیدنی می تواند آلوده شود و باعث بیماری میکروبی منتقله از آب مانندCryptosporidium ، E. coli ، هپاتیتA ، Giardia و سایر عوامل بیماری زا گردد.
منابع آب آشامیدنی در معرض آلودگی هستند و برای از بین بردن عوامل ایجاد کننده بیماری نیاز به تصفیه مناسب دارند. سیستم های آب آشامیدنی عمومی از روش های مختلف تصفیه آب برای تأمین آب آشامیدنی سالم برای جوامع خود استفاده می کنند. امروزه، معمول ترین مراحل در تصفیه آب توسط سیستم های آب شهری (به طور عمده تصفیه آب سطحی) مورد استفاده قرار می گیرد:
انعقاد و لخته سازی (Coagulation and Flocculation):
این مرحله اغلب از اولین مراحل تصفیه آب است. مواد شیمیایی با بار مثبت به آب اضافه می شوند. بار مثبت این مواد شیمیایی، بار منفی آلودگی و سایر ذرات محلول در آب را خنثی می کند. وقتی این اتفاق می افتد، ذرات با مواد شیمیایی پیوند می یابند و ذرات بزرگتری را تشکیل می دهند که فلوک یا لخته (floc) نامیده می شوند.
ته نشینی (Sedimentation):
در هنگام ته نشینی، فلوک های تشکیل شده به دلیل وزن بالاتر، به پایین مخزن ته نشین می شود. این فرایند ته نشینی پس از واحد انعقاد و لخته سازی انجام می شود.
فیلتراسیون (Filtration):
پس از نشست فلاك در پایین مخزن، آب شفاف موجود در آن از فیلترهایی با ترکیبات مختلف (ماسه، شن و کربن) و اندازه منافذ عبور می کند تا ذرات محلول مانند گرد و غبار، انگل ها، باکتری ها، ویروس ها و مواد شیمیایی را از بین ببرد.
ضدعفونی (Disinfection):
پس از فیلتر شدن آب، ممکن است ضدعفونی کننده ای (به عنوان مثال کلر و کلرامین) به منظور از بین بردن انگل ها، باکتری ها و ویروس های باقیمانده و محافظت از آب در برابر میکروب ها هنگام انتقال به خانه ها و مشاغل، اضافه شود. در مورد گندزدایی آب با کلرامین و کلر در صفحه ضدعفونی بیشتر بدانید.
تصفیه آب ممکن است در جوامع مختلف بسته به کیفیت آبی که به تصفیه خانه می رسد متفاوت باشد. به طور معمول، آب های سطحی نسبت به آب های زیرزمینی نیاز به تصفیه و فیلتراسیون بیشتری دارند زیرا دریاچه ها، رودخانه ها و جویبارها رسوب و آلاینده های بیشتری دارند و احتمال آلودگی آنها از آب های زیرزمینی بیشتر است.
برخی از منابع آب همچنین ممکن است حاوی محصولات جانبی ضد عفونی کننده، مواد شیمیایی غیر آلی، مواد شیمیایی آلی و رادیونوکلیدها باشد. روش های تخصصی برای کنترل تشکیل یا از بین بردن آنها نیز می تواند بخشی از تصفیه آب باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد روشهای مختلف تصفیه آب آشامیدنی، به مجموعه اطلاعات ملی آب آشامیدنی مراجعه کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اقداماتی که برای ایمن سازی آب انجام شده است، به وب سایت سیستم های آب آشامیدنی عمومی آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده (EPA) مراجعه کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آلودگی های بیش از 90+ که EPA تنظیم می کند به صفحه آلاینده های آب آشامیدنی EPA مراجعه کنید.
فلوراسیون آب (Water Fluoridation):
واحد فلورایزاسیون آب در جامعه از پوسیدگی دندان به طور ایمن و موثر جلوگیری می کند. فلوراسیون آب به عنوان یکی از 10 موفقیت بزرگ بهداشت عمومی قرن بیستم عنوان شده است. برای اطلاعات بیشتر در مورد فرآیند فلوراسیون و یافتن جزئیات مربوط به فلوراسیون سیستم آب، به CDC’s Community fluoridation water مراجعه کنید.
گزارش های اطمینان مصرف کننده
هر تأمین کننده آب در جامعه باید یک گزارش سالانه ارائه دهد که گاهی اوقات آن را “گزارش اطمینان مصرف کننده (Consumer Confidence Report)” یا “CCR” می نامند و به مشتریان خود ارائه می دهد. این گزارش اطلاعاتی در مورد کیفیت آب آشامیدنی محلی شما از جمله منبع آب، آلاینده های موجود در آب و چگونگی مشارکت مصرف کنندگان در محافظت از آب آشامیدنی ارائه می دهد.
منبع: https://www.cdc.gov/
4 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
سلام آیا برای همه شهر ها از همین سیستم تصفیه آب استفاده می شود یا فقط کلر زنی انجام میشه
سلام و درود بله روش تصفیه آب شهری به این صورت است ولی در برخی مناطق فقط ضدعفونی با کلر انجام می شود.
سلام برای آب چاه هم از سیستم تصفیه آب استفاده میشه
سلام بله در اکثر موارد حداقل سیستم کلر زنی برای ضدعفونی و گندزدایی آب انجام می شود و در صورت شوری TDS بیش از حد مطلوب 1500 میلیگرم در لیر بایستی از آب شیرین کن RO استفاده کرد